פשטידת ברוקולי ובצל עם בצק פריך- מעולה.

פשטידת ברוקולי ובצל וגבינות עשירה בטעמים נהדרים עם רוטב רוייאל
הכי כייף שניתן להכין אותה עם שמנת עם 10% שומן . ואת הגביע שמנת חמוצה ניתן להחליף 
גם בגביע שמנת 9% שומן. - ולמרות הכל מניסיון היא יוצאת מאוד טעימה. הבצק פריך נימוח ונהדר.
החומרים לתבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ.
לבצק;
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה.
1 גביע שמנת חמוצה.
75 גרם חמאה רכה.
רבע כפית מלח.
לערבב את כל חומרי הבצק -לבצק חלק. לעטוף בניילון נצמד 
לשים בקירור למשך חצי שעה.
לשמן את התבנית גם בדפנות.
לרדד את הבצק בקוטר יותר גדול מהתבנית שיספיק לכיסוי הדפנות.
להדק את הבצק היטב לבסיס התבנית וגם בדפנות. ובנתיים להכניס למקפיא.
לחומרי המילוי;
300 גרם ברוקולי טרי או קפוא חלוט .
4 בצלים חתוכים לפרוסות דקות ומטוגנות במעט שמן עם 25 גרם חמאה.
לטגן עד שהבצל נעשה שקוף ומעט רך אך ללא צבע.
100 גרם גבינת צהובה מגורדת.
לרוטב רוייאל;
100 גרם שמנת מתוקה
150 גרם חלב.
3 ביצים .
2 כפות קמח.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב את רוטב הרוייאל לעיסה חלקה.
אופן הרכבת הפשטידה;
להוציא את הבצק מהמקפיא.
לשים מעל את הברוקולי והבצל.
לפזר מעל את הגבינות.
ומעל לשפוך את רוטב הרוייאל.
ניתן לפזר מלמעלה קצת גבינה צהובה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. 50-60 דקות למאפה זהוב ויפה.

תגובות