עוגת גזר עשירה ועסיסית.

עוגת גזר עשירה באגוזים וצימוקים. בציפוי שמנת חמוצה שמוסיפה לה קרמיות. המשתלבת היטב עם העוגה  העשירה.
החומרים ל-2  עוגות בתבניות אינגליש קייק.


החומרים;
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1.5 כוסות סוכר חום
2 כוסות קמח.
2 כפיות אבקת אפיה.
3 ביצים
3/4 כפית קינמון
2 גזרים בינוניים מגורדים דק
50 גרם אגוזים 
50 גרם צימוקים.
חצי קליפת לימון קטנה מגורדת.
1/4 כפית מלח
לציפוי;
2 גביע שמנת חמוצה ( באחוזים שתעדיפו)
5 כפיות סוכר
1 שקית סוכר וניל
רבע קליפת לימון מגורדת
בקערה קטנה לערבב את כל חומרי הציפוי לעיסה חלקה.
 אופן ההכנה;
בקערת המקסר לשים את החמאה והסוכר. ולהקציף כמה דקות לעיסה תפוחה ובהירה.
להוסיף את הביצים בהדרגה. (קודם להבליע אחת בעיסה. להמשיך להקציף עוד דקה ואז להוסיף עוד ביצה  כך עד הסוף)
להוסיף את קליפת הלימון והמלח. לערבב מעט.
להוריד למהירות איטית . להוסיף את הקמח והקינמון לערבב . ואז להוסיף את הגזר האגוזים והצימוקים. לערבב לעיסה הומוגנית.
לרפד בנייר אפיה את תבניות האינגליש. 
לחלק את העיסה ל-2 התבניות וליישר.
לאפות בחום בינוני 160 מעלות 45 דקות.
אחרי האפיה לא לכבות את התנור. לצפות ישר את העוגות בשמנת החמוצה. להחזיר את העוגות לתנור להמשך אפיהכ-2 דקות.
הציפוי מתקשה במקרר כמו גבינת שמנת.


תגובות