מאפה שמרים עם גבינת ריקוטה פלפלים קלויים ושמן זית.


 
מאפה  נהדר של בצק שמרים עם גבינת אורדה .עליהם מונחים סלט פלפלים קלויים  ושמן זית- .גבינת האורדה העדינה והטעימה בשילוב של הפלפלים נותן שילוב טעמים נהדר .
יוצאים כ- 20 מאפים לערך.בקוטר 20 ס"מ.
החומרים לבצק;
1 ק"ג קמח לבן מנופה.
40 גרם קוביית שמרים טריים (או כף וחצי שמרים יבשים).
3 כפיות סוכר.
2 כפיות מלח.
חצי כוס שמן זית.
2.5-3 כוסות מים חמימים לפי הצורך.
למילוי;
קצת שמן זית לזילוף.
2 גביעי גבינת אורדה (ריקוטה)
1 קופסאת סלט פלפלים קלויים של אחלה.
​או 5 פלפלים אדומים  לקלות על האש . לקלף לחתוך לרצועות. להוסיף רבע כפית מלח. חצי כפית סוכר.
2-3 כפות חומץ. ו2 כפות שמן זית ולערבב.

אופן הכנת הבצק;ניתן ללוש ידנית הבצק רך מאוד וקל לעבודה.
בקערה גדולה לפורר היטב את השמרים. לשים 1 כפית סוכר בלבד. ועוד 1 כוס מים חמימים. לערבב ולכסות עם כוס אחת קמח. 
להמתין שהשמרים יתססו ויתקבלו בועות-סימן שהשמרים פעילים והמאפה יצליח.
לאחר מכן לשפוך מעל את כל שאר כמות הקמח. על הקמח לשים את המלח הסוכר שמן הזית. ועוד 1.5 מכוסות המים החמימים. להתחיל ללוש  תוך כדי הוספת מים עם צריך הבצק צריך
להיות רך דביק ונשפך.
ללוש ידנית כ-5 דקות.תוך כדי חבטות. ניתן ללוש בידיים העבודה קלה מאוד מפני שהבצק רך מאוד.
למרוח קצת שמן מלמעלה. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד הכפלת נפח. לאחר מכן שוב ללוש ולחבוט כשתי דקות. לכסות שוב ולהתפיח.
לקמח היטב את שולחן העבודה. לשפוך את הבצק על השולחן ולחלק ל-20 יחידות .
להתחיל לעצב עיגול בקוטר 7-10 ס"מ לא חייבים עיגולים  מדוייקים.
להניח ישר בתוך תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. לא צמוד אחד לשני.
בכל בצק למרוח כפית מגבינת האורדה. לפזר מן הפלפלים הקלויים לפזר מעל קצת מלח ולטפטף קצת שמן זית.
לתת לבצק לתפוח שוב בתבנית.
לחמם בינתיים תנור לחום גבוה מאוד 200-250 מעלות. לאפות כ-15 דקות. ולהתענג.



תגובות