עוגת קצפת וניל קפה עם אגוזים מקורמלים.


זוהי עוגת קרם וניל  קפה עם אגוזי לוז מקורמלים (קרוקאנט)  וקרמל.
את העוגה הנ"ל הגיתי לכבוד יום הולדתה של ביתי מאיה. האוהבת מאוד אגוזים. ויש גם גרסה לפסח.
החומרים לעוגה בקוטר של  22 ס"מ.
החומרים;
4 ביצים מופרדות.
3/4 כוס סוכר.
1 שקית שקית וניל.או כפית תמצית וניל.
120 גרם קמח. (לפסח- 3/4 כוס קמח מצה דק , וכף וחצי קמח תפוחי אדמה- לנפות).
1/4 כוס שמן.
1 כפית נס-קפה.
50 גרם אגוזי לוז  אפויים וטחונים. (אפשר גם אגוזי מלך -אותם לא צריך לאפות קודם).
אופן ההכנה;
לרפד תבנית אפיה 22 ס"מ  בנייר אפייה.
לחמם תנור לחום בינוני 160 מעלות.
בקערת המקסר  לשים את החלבונים להתחיל להקציף במהירות גבוה. ואז להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת הסוכר וניל..
להמשיך להקציף עד אשר הקצף תפוח ויציב.
להוסיף תוך כדי הקצפה את החלמונים להמשיך להקציף עוד דקה .
להוסיף בטפטוף את השמן. ולהבליעה תוך כדי הקצפה עוד דקה. לכבות.
להוסיף בעטיפה את החומרים היבשים. אגוזי הלוז הקמח ואבקת נס-הקפה.
לאפות בערך 25-35 דקות עד אשר העוגה  זהובה וקפיצית למגע. ולקרר.
לאגוזי לוז מקורמלים קרוקנט.
מי שרוצה יכול להשיג אגוזי לוז מקורמלים בחנויות . הם נקראים ברס.
להכין תבנית או מגש מרופדת בנייר אפייה.
100 גרם אגוזי לוז אפויים -(או אגוזי מלך לא אפויים).
(ניתן לאפות בתנור כ-5-7 דקות בחום בינוני להיזהר מחריכה)
לשים בקלחת 100 גרם סוכר בהדרגה. כל פעם לחכות שהסוכר נמס ואז להוסיף עוד קצת. לערבב כל הזמן 
עד שמתקבל גוון קרמל יפה .ללא גושים.
להוסיף 25 גרם חמאה ולערבב היטב עד שהחמאה נטמעת  בקרמל. להוסיף את האגוזים ולערבב כחצי דקה.
ולשפוך את העיסה על המגש שמרופד בנייר אפייה. לשטח כמה שניתן עם כף עץ. להמתין  שהאגוזים יתקררו.
(להשאיר קצת מהקרמל בתוך הקלחת בערך 2 כפיות. להוסיף כף מים ובאש קטנה לערבב עד אשר מתקבל רוטב קרמל לקישוט העוגה בסוף).

ריסוק האגוזים המקורמלים.
לשבור את האגוזים לקבוצות(להשאיר 2-3 קבוצות של  3 אגוזים דבוקים ביחד לקישוט העוגה בסוף).
להכניס לשקית סנביצים כפולה חצי מכמות האגוזים. ובעזרת פטיש שניצלים או. (צנצנת נס-קפה) לשבור את האגוזים 
לשבבים קטנים. ואחר -כך לשבור את כל כמות האגוזים.
לקרם וניל;
1 מכל שמנת מתוקה להקצפה. קרה מאוד
1 כוס חלב.
1. שקית אינסטנט פודינג וניל.
--------------------------------------------------
להקציף במקסר לקצפת יציבה.
לסירופ קפה ברנדי;
1 כוס מים מינרלים. 1/3 כוס סוכר. 2 כפות ברנדי. או ליקר קפה או ליקר שוקולד. 1כפית נס -קפה לערבב הכל ביחד עד אשר הסוכר נמס.
הרכבת העוגה;
לחתוך את הטורט ל-2.
לשים במגש טורט אחד  ולהרטיב אותו בסירופ הברנדי - בעזרת מברשת.  
למרוח וליישר חצי מכמות קרם הוניל. לפזר מעל הקרם חצי מכמות האגוזים המקורמלים.
לשים מעל את חצי הטורט השני. להרטיב בסירופ. למרוח מעל ובדפנות את הקרם הנותר.ולפזר מלמעלה את האגוזים המקורמלים..
ניתן לקשט עם זילוף קרמל מלעלה שהכנו מקודם.
(את הדפנות קישטתי בקוקוס קלוי- במחבת קולים קוקוס תוך כדי עירבוב. עד אשר הוא מזהיב).




תגובות