אקלרים עם קצפת ותותים-פינוק אמתי.

אלו אקלרים . מבצק רבוך. ממולאים בקצפת וניל . בתוספת תותים וציפוי שוקולד- מתקבל תענוג רך ומענג.
המתכון קל הכנה. ולא מסובך.
החומרים ל-20 אקלרים קטנים .7-8 ס"מ גודל יחידה
100 גרם חמאה
60 מי"ל מים (1/4 כוס)
200 מי"ל חלב (קצת יותר מ-3/4 כוס)
1.5 כפות סוכר
קורט מלח.
175 גרם קמח 
4 ביצים שלמות גדולות.
אופן ההכנה;
לשים בקלחת את החמאה. החלב. המים. הסוכר והמלח. ולהביא לרתיחה.
לא לכבות להוסיף את כל כמות הקמח תוך כדי עירבוב תמידי בכף עץ . עד אשר התערובת נפרדת מן הסיר.
לשפוך את התערובת ישר לקערת המקסר עם וו גטרה. לתת לעיסה עירבוב של כדקה.
ולהוסיף ביצים בהדרגה. כל פעם אחת לתת לה להבלע בעיסה ולהוסיף כך את כל כמות הביצים.
סוד מקצועי  -העיסה מוכנה כאשר תקחו בין 2האצבעות מן העיסה. ותמתחו את האצבעות .ויתקבל כמעיין משיכת חוט אלסטי.
עם לא נמתח חוט .תוסיפו עוד ביצה.
מעבירים את העיסה לשק זילוף עם צנטר כוכבי. מי שרוצה יכול עם צנטר עגול חלק. (בגודל 13 מ"מ)
מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה  אקלרים מאורכים. בערך 7-8 ס"מ לשמור על מרחק האקלרים תופחים.
להכניס לתנור מחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות. אופים בערך 10-12 דקות ללא פתיחת דלת התנור.
אחרת הפחזניות יצנחו לכם.
אחרי שהפחזניות ניראות יציבות מנמיכים את התנור לחום 170 מעלות משאירים חריץ פתוח בדלת ע'י  כף עץ שהצמדנו בין התנור לדלת.
כך אופים עוד כ- 12-15 דקות עד אשר הפחזניות זהובות יפה ויציבות. - ומצננים.
חותכים חתך באמצע כל פחזנייה.
לציפוי שוקולד גנש; המשך המתכון למטה;
לצפוי שוקולד גנש;  (מי שלא רוצה ציפוי שוקולד . יפזר אבקת סוכר על הפחזניות לאחר המילוי בקרם).
150 גרם שמנת מתוקה. לשים בקלחת להביא לידי רתיחה 
לכבות ולהוסיף 150 גרם שוקלד מריר . להמתין דקה ואז לערבב לעיסה חלקה ומבריקה
לטבול בגנש השוקולד את החלק העליון של האקלר להמתין שהקרם מתקשה (אפשר להכניס את הפחזניות למקרר לזירוז )
לקרם הוניל;
1 מיכל  שמנת מתוקה  להקצפה 38%
2 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל
5 כפיות סוכר.
------------------------------------------------------
להקציף  במקסר את הכל ביחד עד לקבלת  קצפת תפוחה ויציבה.
לשים את הקרם בשק זילוף עם צינטר כוכבי גדול ולמלא את הפחזניות בקצפת.
להניח על הקרם פרוסות  או חציי תותים  שטופים.
ולקשט על הפחזנייה גם בפרוסות תותים.
עם נשאר מגנש השוקולד. ניתן לקשט בו את צלחת ההגשה ולהניח עליו את האקלרים.



תגובות