עוגת פירות יבשים עשירה והכי טעימה שיש

זוהי עוגת חמאה עם פירות יבשים. מורטבת בברנדי
העוגה בטעם עשיר של חמאה ופירות  יבשים . - ומחזיקה למעלה משבוע עטופה במקרר
 החומרים לתבנית אינגליש קייק  ועוד כמה תבניות מאפינס
אפשר לאפות גם בתבניות של מאפינס 
החומרים ;
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר
רבע כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
חצי קליפת תפוז מגורדת דק
4 ביצים שלמות
1 שקית אבקת אפיה
100 גרם צימוקים שחורים מושרים ב -50 גרם ברנדי
100 גרם חמוציות יבשות
100 גרם פאפיה מסוכרת חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם אננס מסוכר חתוך לקוביות קטנות
100 גרם אגוזים קצוצים
150 גרם קליפות הדרים מסוכרות.
100 גרם ברנדי 
350 גרם קמח מנופה

אופן ההכנה
_____________________
לשים בקערת המקסר את החמאה . סוכר. מלח וסוכר וניל .ולהתחיל להקציף במהירות גבוה.
3-4 דקות עד אשר העיסה נעשית קרמית ומלבינה.
להוסיף ביצים בהדרגה.כל פעם שנבלעת ביצה לתת למקסר להקציף עוד 2 דקות וכך להוסיף את הביצה הבאה. וכך להמשיך עד הוספת כל הביצים.
להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף את קליפת התפוז. להוסיף גם את 100 גרם הברנדי לערבב קצת. ואז להוסיף את הקמח ואבקת האפייה.
להוריד את הקערה מהמקסר ולהוסיף את כל הפירות היבשים והאגוזים והצימוקים כולל הברנדי שהם הושרו בו ולערבב  היטב בעזרת מרית.
לרפד בנייר אפיה תבנית של אינגליש קייק גם בשוליים. למלא  לתוכה עיסה  3/4 מגובה התבנית. וליישר בעזרת מרית. ואת שאר העיסה לשים במספר תבניות של מאפינ'ס.
לאפות את העוגה בחום בינוני 160 מעלות בין 40-50 דקות .
כאשר העוגה יוצאת מן התנור - להבריש אותה מלמעלה במעט ברנדי.
ניתן לקשט מלמעלה בקליפות תפוזים מסוכרות וחמוציות ובפלחי תפוזים שבושלו חצי שעה על אש נמוכה עם כוס אחת מים וחצי כוס סוכר.

תגובות