טארט שוקולד טרופ קטיפתי עם בצק שקדים קראנצית.


זהו טארט עם טעם שוקולד קטיפתי מודגש.
תחתית השקדים הקרנצי'ת יוצרת שילוב ניגודים  נהדר. ההכנה מאוד קלה.
החומרים;
לתבנית פאי מתפרקת משומנת היטב בחמאה גם בבסיס וגם בדופן.
לבסיס;
150 גרם שקדים מולבנים
1/3 כוס סוכר
-----------------------------
לשים את השקדים והסוכר במעבד מזון ולטחון דק.
להוסיף 1 חלבון ולערבב ידנית. מתקבל מעיין בצק.
בעזרת ידיים רטובות לרפד את בסיס התבנית והדפנות. להשתדל בשכבה אחידה.
לאפות בחום בינוני 160 מעלות בערך 8-10 דקות עד השחמה יפה. גם בשוליים
כדי שיהיה אפשר לשחרר את הטארט בקלות מהתבנית.

החומרים למלית;
 1 מיכל שמנת מתוקה 38% . לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה לכבוד ולהוסיף;
250 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ולערבב היטב להוסיף 
1 כף ברנדי ולערבב
לקחת קערה שנייה ולשים בתוכה;
2 ביצים שלמות
1 חלמון ביצה
לערבב אותם ביחד בעזרת מטרפה כדקה אחת. 
להוסיף לבלילת הביצים את תערובת השוקולד ולערבב ביחד להומוגניות
לשפוך את תערובת השוקולד על קלתית השקדים.
להעביר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. ולאפות 15-20 דקות.עד אשר השוקולד
מתחיל להתייצב אך עדיין נשאר רך.
לקרר.
אפשרויות קישוט
פידור באבקת קקאו. 
קישוט עם תלתלי שוקולד. מריר או לבן.
קישוט עם שמנת מתוקה מוקצפת
או עם טרופים קטנים;
100 גרם שמנת מתוקה להביא לידי רתיחה. להוסיף 130 גרם שוקולד מריר שבור
לחכות דקה ולערבב . להוסיף 1 כפית ברנדי לערבב. ולקרר היטב.
להכין כדורי טרוף קטנים. לגלגל אותם או באבקת קקאו. 
או בתלתלי שוקולד או אגוזים. ואפילו במוזלי. לקרר ולקשט את הפאי
את הפאי לאפסן במקרר מכוסה בניילון.



תגובות