פיצה פוקאצ'ה איטליאנו

 
פיצה איטליאנו. פיצה ביתית  כמו של האימאות האיטלקיות.
הפיצה עשויה עם גבינת מוצרלה. עגבניות טריות. שמן זית. אורגנו טרי. 
תוספות אנשובי. זיתים. פטריות. בזיליקום .ומה שרוצים
הפיצה קלת הכנה ויוצאת למטה קריספית. 
מתקבלות 4 יחידות פיצה מאורכות  בגודל של 35X 20 ס"מ כל אחת.
לבצק;
1 ק"ג קמח לבן.
50 גרם שמרים טריים (או 4 כפיות שמרים יבשים).
3 כפיות סוכר.
3 כפיות  מחוקות מלח.
1/2 כוס שמן זית.
2.1/2 -3 כוסות מים חמימים לפי הצורך.

לבזיקה מעל הפיצה.-350 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (מי שרוצה ישים צהובה).

לרוטב פיצה; (מי שרוצה ישתמש ברוטב פיצה מוכן של יכין)
2 כפות שמן זית.
3 עגבניות. בשלות. קצוצות דק.
1-2 שיני שום. כתושות.
4 כפות רסק עגבניות.
1 כפית סוכר.
מלח ופלפל לפי הטעם.
חצי כוס אורגנו או בזיליקום טרי. קצוץ גס. (למי שאין שישים כפית אורגנו יבש)
קצת מים לדילול הרוטב.
שמים במחבת את שמן הזית מחמים ומוסיפים את העגבניות מבשלים כ- 2 דקות. מוסיפים את השום לעוד דקת בישול. לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות,
הסוכר. מלח ופלפל לפי הטעם. ואת האורגנו או הבזיליקום.
מוסיפים קצת מים עם צריך. מבשלים כ-5 דקות ומכבים.

אופן הכנת הבצק;
לשים בקערה גדולה. את השמרים לפורר אותם לשפוך עליהם חצי כוס מים וכפית אחד סוכר. לערבב עד שהשמרים נמסים. לכסות את השמרים
בכל קמות הקמח. לחכות בערך 10 דקות עם השמרים תססו ועולים בועות -השמרים טריים והמאפה יצליח.
על הקמח לשים את 2 כפיות הסוכר הנותרות. את המלח. ואת השמן זית. להתחיל ללוש בידיים תוך הוספת המים לפי הצורך. צריך להתקבל בצק רך וחלק.
ללוש בערך 5 דקות . בידיים. עד שמתקבל  בצק רך וחלק.
למרוח קצת שמן למעלה. ולכסות בניילון נצמד.
ולהתפיח  . לאחר שהבצק תפח -ללוש אותו דקה ולהוריד נפח.    ושוב- לכסות ולהתפיח.   עכשיו -הבצק יתפח יותר מהר.
להוריד את הבצק למשטח מקומח.
לתת לו צורת מלבן זהה בעובי ע"י עיצוב הידיים.
לחתוך לאורך ל-4 מלבנים. ארוכים.
כל מלבן למשוך ולהאריך (לאורך ולרוחב) בעזרת האצבעות. לאורך של 35X  20 ס"מ כל מלבן בערך.
להרים כל מלבן על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
למרוח כל פיצה ב-2 כפיות שמן זית.  ולמרוח 3 כפות מרוטב העגבנית. 
לפזר על כל פיצה רבע מכמות הגבינה הצהובה.. 
לקשט בעגבניות פרוסות. 
או עגבניות פרוסות ואנשובי.
או פיטריות.
או זיתים. ומה שאתם אוהבים.
להכניס לתנור מחומם מראש לחום גבוה 200-250 מעלות ל-15-20 דקות אפיה.

בצק רך וחלק

הבצק לאחר תפיחה ראשונה.
הפיצה כבר בתנור.
פיצת זיתים ופיצה עגבניות. ועלי אורגנו.
פיצה פיטריות ופיצה אנשובי.


תגובות