מרנג פבלובה עם קצפת יוגורט ופירות יער.-יפה מרשימה ומשגעת.

עוגת מרנג - עם קרם קצפת ויוגורט  יופלה  פירות יער  ותותים.
העוגה עשירה מאוד. ומתוקה. היא קלת הכנה.
הכנתי אותה לכבוד יום הנישואין שלנו. בא לנו קצת משהו מוגזם מיוחד ובומבסטי.

כמות חומרים ל-3 דיסקיות מרנג בקוטר 22 ס"מ. (המשך המתכון  למטה.)
החומרים למרנג;
8 חלבונים.
600 גרם סוכר.
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה;
לשים בקערה את החלבונים הסוכר וסוכר הוניל.
להניח את הקערה על סיר שבתוכו יש מים. שנמצאים על האש.  בן-מארי (אך המים לא באים במגע עם הקערה)
להתחיל לבחוש. כל פעם עד שגרגירי הסוכר נמסים. והחלבונים מאוד חמים. (להזהר לא לעשות חביתה). 
להעביר את הכל לקערת המיקסר ולהקציף במהירות גבוה עד אשר המרנג מאוד יציב.
צריך 3 תבניות אפייה.( אפשר בחד פעמית גדולה).
לשרטט על 3 ניירות אפייה. 3 עיגולים בקוטר 22 ס"מ.
להניח  הפוך את הנייר על התבנית כדי שהציור לא ידבק למרנג.
לקחת קצת מרנג ולהדביק את הנייר לתבנית בעזרתו. כדי שזילוף המרנג יהיה חלק.(והדף לא יזוז)
לקחת שק זילוף עם צינטר כוכבי גדול. ולהתחיל לזלף כוכבים קטנים בקו המתאר.
לאחר מכן לזלף ספירלה עד למילוי כל הקוטר. (כך לזלף 3 דיסקיות)מי שקשה לו יחלק את העיסה ל-3 וימרח בעזרת פלטה 3 דיסקיות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות לייבוש למשך שעה וחצי שעתיים עד אשר המרנג יציב ויבש. להניח לקרור.

לקצפת יוגורט פירות יער.
-----------------------------------------
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה תנובה 
חצי חבילהאבקת אינסטנט פודינג וניל.
1 יוגורט פירות יער או דובדובנים עם פרי  הפרי למעלה.

להקציף את השמנת המתוקה  והפודינג לקצפת יציבה. להוריד מהמקסר ולהוסיף בערבוב ידני את היוגורט.

לקצפת וניל
------------------------------------------
1 מיכל שמנת מתוקה.תנובה.
3 כפיות סוכר
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל.
להקציף הכל ביחד לקצפת יציבה.

סלסלת תותים יפים .לקישוט וגם על הקצפת. (אפשר-גם קווי לקישוט. פירות יער ומה שתרצו)

10 תותים נקיים לחתוך לפרוסות לפזר עליהם כפית סוכר. וכף ליקר קירסאו או ברנדי או ליקר פרות יער. לערבב קצת.

אופן הרכבת העוגה;
לקחת מרנג להניח על צלחת הגשה. למרוח חצי מקצפת פירות היער. ועליה למרוח שליש מקצפת הוניל. להניח תותים בליקר  קרוב לשוליים ואחר כך לפזר קצת תותים על הקצפת פנימה.
לשים שליש קצפת בשק הזילוף ולזלף על הקצפת  עגול בקו השוליים. וקצת על התותים  (כדי שהמרנג הבא ידבק לקודמו) (תמונות להמחשה למעלה)
להניח שוב מרנג . למרוח קצפת פירות יער ועליה קצפת וניל לפזר תותים בליקר ולסדר קרוב לקצה גם פרוסות תותים.
ומהשק זילוף שוב לזלף ספירלה בשוליים וגם פנימה. כדי שהמרנג הבא יצמד לקודמו.
להניח על את המרנג האחרון.
לקשט מעל בתותים פירות יער וקווי ומה שתרצו.
להכניס לקירור


חלבונים וסוכר בקערה על סיר עם מים באש. חימום תוך כדי ערבוב תמידי  עד אשר העיסה מאוד חמה (להזהר לא לעשות חביתה)

מרנג מאוד יציב לאחר הקצפה.
זילוף מרנד קודם את קו המתאר.
מרנגים לאחר אפיה.

קצפת עם אינסטנט פודינג וניל ויוגורט קרם יופה פירות יער או דובדבנים.

על המרנג קרם יוגורט וקצפת. ומעל מסודרים תותים.
על התותים לזלף קצפת. כדי ששכבת המרנג הבא תוכל להצמד על התותים.

3 שכבות מרנג עם מילוי לפני הגימור.



תגובות