עוגת גבינה ושמנת חמוצה עם דובדבנים.


 
את העוגה הזו הגיתי לכבוד פררוייקט אתר מנטקה -החומר הנבחר היה קמח תירס.http://www.manteka.co.il/items/1219.html
יצאה לי עוגה מדהימה בטעמה. בתחתית יש עיסה של שמנת חמוצה. גבינה לבנה חמאה קליפת לימון וקמח תירס .העוגה בטעמה ממש כמו עוגות גבינה
מעל העוגה יש דובדובנים חמוצים ועליהם שכבת שמנת חמוצה הנאפת בתנור. העוגה עשויה בשלבים שאפשר להכין מראש על השולחן.
אבל .היא קלת הכנה.-העוגה משתבחת בטעמה  עוד יותר אחרי יומיים שלושה במקרר. ונשמרת עד שבוע במקרר.
החומרים לטורט גבינה קמח תירס; (לתבנית 20 ס"מ).
50 גרם חמאה מומסת.
1 גביע גבינה לבנה 5%.
2 גביעי יוגורט טבעי.
1 גביע שמנת חמוצה 15%.
1 שקית סוכר וניל.
1/2 גרידת לימון.
2 ביצים שלמות.
2 חלמונים.
2 חלבונים.
1 כוס קמח תירס.  
1 כוס קמח לבן. 1 כפית אבקת אפיה. (בפסח לשים 1 כוס קורנפלור. ו-1 כפית אבקת אפיה).
(או במקום 1 כוס קמח תופח).

החומרים למילוי השמנת החמוצה;
------------------------------------
3 גביעי שמנת חמוצה. 15%.
1 כוס סוכר.
100 גרם חמאה מומסת.
1 שקית סוכר וניל.
2 ביצים שלמות.
גרידת חצי לימון.
-------------------------------
לערבב בקערה סוכר .ביצים. חמאה מומסת. ונילין גרידת חצי לימון. ולהוסיף את השמנת החמוצה ולערבב היטב.
לדובדובנים;
150 גרם דובדובנים קפואים או דומדומניות .להפשיר אותם או דובדבני אמרנה   (אפשר גם דובדובנים חמוצים בצנצנת. או חמוציות יבשות.או צימוקים)
לשים בקערה קטנה לשפוך עליהם. 2 כפיות סוכר. 1 כף מיץ לימון. 2 כפיות ליקר תפוזים או אחר לערבב קלות. ולהשרות  אותם עד אשר העוגה תאפה.
אופן הכנת העוגה;
--------------------------
לשים בקערה . סוכר. ביצים שלמות .חלמונים.(לא להוסיף חלבונים) גבינה לבנה. יוגורט. שמנת חמוצה. סוכר ונילין. גרידת לימון. ולערבב.ידנית. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב.
לבסוף להוסיף את קמח התירס וקמח לבן ואבקת אפיה ולערבב .
חלבונים- לשים בקערה ולהקציף ידנית במטרפת יד כ-2 דקות עד שנקבל קציפה רכה. (מי שרוצה יקציף קלות בעזרת בלנדר ידני).
להוסיף את החלבונים בפעמיים לתערובת העוגה. לערבב להומוגניות בעטיפה.
לשפוך את העיסה לרינג או תבנית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ.
לאפות בחום בינוני 160 מעלות כ-35 דקות. עד אשר העוגה יציבה ואפילו נשארת לבנה. להוציא את התבנית מן התנור. ובעזרת ידית של כפית לחורר
בכמה מקומות. לפזר מעל את הדובדובנים ו-3/4 מן המיץ האדום שהושרו שם הדובדבנים. כדי שהמיץ יכנס לחורים שיצרנו.
מעל לשפוך בעדינות את תערובת השמנת החמוצה. (להשתדל בעדינות כדי שהדובדבנים לא יזוזו ממקומם. ליישר
 להכניס לאפיה לעוד כ-45 דקות בחום עליון של התנור בחום בינוני -150  מעלות.עד אשר השמנת החמוצה מתייצבת. לקרר ולקשט מלמעלה בדובדובנים.


החומרים לבסיס טורט עם קמח תירס וגבינה.

הקצפת חלבונים ידנית 2 דקות הקצפה. לקצף חלש.

טורט קמח התירס והגבינה לאחר אפיה- צבע בהיר מאוד.

לנקב חורים בעזרת ידית של כפית לפזר את הדובדובנים. ו-3/4 מהסירופ ברנדי שהדובדבנים הושרו.

העוגה לאחר האפיה.
והנה התוצאה.- עוגה טעימה להפליא.




תגובות