עוגת מוס שוקולד לבן בניחוח קפה עם טרוף שוקולד.


 
עוגת קרם  מוס שוקולד בניחוח קפה. -זו עוגת ספוג עשיר. המורטבת בסירופ קפה.
במילוי של קרם מוס שוקולד חלב ולבן בניחוח קפה. ומקושטת - הפתעה-  טרופים.
העוגה מאוד טעימה. ומרשימה. כל אורח מקבל גם עוגה וגם טרוף להשלמת החגיגה. - ההכנה לא מסובכת למרות ההסבר הארוך.
החומרים לעוגה בקוטר 26. ס"מ.
6 חלבונים .
150 גרם סוכר.
6 חלמונים.
1/3 כוס שמן קנולה.
1 כף ברנדי או ליקר קפה.

120 גרם קמח לבן.
1 כוס קוקוס.
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם שוקולד חלב קצוץ דק. (אפשר גם מריר).
1 כפית שטוחה אבקת אפיה.
1 כפית מחוקה אבקת נס-קפה.
---------------------------------------------------------------
לערבב  ביחד -בקערה יבשה .את הקמח .הקוקוס.השוקולדים.האגוזים  ואבקת האפיה.

החומרים לקרם שוקולדים בניחוח קפה ;
200 גרם שמנת מתוקה להקצפה.
100 גרם שוקולד לבן שבור.
100 גרם שוקולד חלב שבור.
1.5 כפיות אבקת נס קפה מעורבבת עם 1.5 כפיות מים.
1.5 כפות ליקר ברנדי או שוקולד או קפה.
300 גרם שמנת מתוקה להקצפה. מאוד קרה.
3 כפות אבקת  אינסטנט פודינג וניל.

סירופ להרטבת העוגה.
300 גרם מים מינרלים.
100 גרם סוכר.
1.5 כפיות נס קפה .
רבע כוס ברנדי או ליקר שוקולד. או ליקר קפה.
לערבב ביחד את כל חומרי הסירופ עד אשר הסוכר נמס.


אופן הכנת העוגה.
לשים בקערת המערבל את החלבונים להתחיל להקציף ואז להוסיף בהדרגה את הסוכר.
להקציף עד שנוצר קצף תפוח ויציב. 
לאחר מכן תוך כדי הקצפה להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף עוד 2 דקות. 
לזלף בזרם דק  תוך כדי הקצפה את השמן.
לכבות את המקסר. להוסיף את כף הברנדי. ואת תערובת החומרים היבשים. (קמח.קוקוס. שוקולדים אגוזים. נס-קפה. א.אפיה).
לערבב תוך כדי עטיפה.ובזהירות עד לעיסה הומוגנית.
לשפוך לתבנית בקוטר 26 ס"מ. משומנת היטב. לאפות בתנור מחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. אפיה כ- 30-40 דקות.
לצנן ןלחתוך ל-3 שכבות -להשתדל באותו עובי.

אופן הכנת הקרם;
לשים בקלחת. את ה-200 גרם שמנת מתוקה. ולהביא עד סף רתיחה לכבות. ולהוסיף את השוקולדים . להמתין דקה ואז לערבב לחלקות.
להוסיף את נס-הקפה המומס במים ואת ליקר הקפה ולערבב. לצנן
לאחר מכן להקציף את 300 גרם השמנת המתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג הוניל-לקצפת יציבה.
לאחד את שתי התערובות בעטיפה קרם השוקולד והקצפת. 

הרכבת העוגה.
להניח שכבה אחת של עוגה בתבנית האפיה. להרטיב בסירופ בעזרת מברשת אפיה.
למרוח שליש מכמות קרם השוקולד וליישר.
להניח שוב על הקרם עוגה.להרטיב בסירופ קפה. ולשים שוב שליש קרם וליישר.
ושוב על הקרם לשים את בסיס העוגה הנותרת להדק קצת על הקרם. ולהרטיב עם סירופ הקפה. ולכסות בקרם הנותר וליישר.
לכסות בניילון נצמד ולהכניס לקרור למינימום שעתיים שלוש.

אופן קישוט העוגה- ניתן לגרד מעל שוקולד בפומפיה. או תלתלי שוקולד.
סוד מקצועי- ניתן ליצור תלתלי שוקולד ע"י גירוד טבלת שוקולד בעזרת קולפן תפוחי-אדמה.
מי שרוצה ציפוי שוקולד גנש- ישים בקלחת 100 גרם שמנת מתוקה להביא עד סף רתיחה לכבות ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר שבור. לערבב עד הומוגניות.
וההקרם פושך לשפוך עך העוגה שעדיין בתבנית ולהטות את התבנית מצד לצד כדי ליצור כיסוי שוקולד מושלם. להכניס למקרר לייצוב הקרם.
מי שירצה לקשט גם בעיגולי טרופים-ישים בקלחת 1 מיכל שמנת מתוקה. להביא אותה עד סף רתיחה. לכבות ולהוסיף 250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. להמתין דקה ולערבב להומוגניות.
3/4 כוס מהקרם הזה הולך לציפוי העוגה מלמעלה.
ושאר הקרם נכנס למקרר ליצוב מוחלט. אפשר לזרז תהליכים במקפיא. כאשר הקרם קשה לקחת קרם בכפית. לגלגל בזריזות בכפות הידיים.  לגלגל ישר באבקת קקאו. או בשברי אגוזים. או בשוקולד מגורד. וכו"  להניח אותם לאחר מכן מסביב לעוגה.
ולהנות.

תגובות