כדורי שוקולד עם פרות יבשים בצורת נקניק.


 
נקניק שוקולד המכיל חמאה שוקולד אגוזים  חמוציות בברנדי  פתי בר ופצפוצי אורז .קל הכנה
זוהי ורסיה שלי לכדורי השוקולד. עיצוב המזכיר נקניק.
החומרים ל- 2 נקניקים באורך 14-15 ס"מ. וקוטר 4 ס"מ לערך;
50 גרם חמוציות (או צימוקים או דובדובנים מסוכרים) מושרים כשעה  ב-1/4 כוס ברנדי או ליקר מועדף.
200 גרם שוקולד מריר.
100 גרם חמאה.
50 גרם עוגיות פתי בר שבורות לחתיכות קטנות. ( בפסח עוגיות להשתמש בעוגיות פסח יין שבורות).
2 כוסות פצפוצי אורז. (או מי שרוצה ישים במקום פתי בר)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס או גם פיסטוקים.
לקישוט;
50 גרם שוקולד מריר מומס במיקרוגל או בבן מארי מעורבב עם חצי כפית שמן
חצי כוס אבקת סוכר. מעורבבת עם כף 1 קונפלור  כדי שאבקת הסוכר לא תמס.
אופן ההכנה;
לשים בסיר על אש קטנה את החמאה והשוקולד לבחוש כל הזמן עד אשר הכל נמס. ולכבות את האש.
להוסיף לסיר. את הפתי בר . פיצפוצי האורז. החמוציות כולל הברנדי שהם הושרו את האגוזים. לערבב היטב.
לקחת 2 ניירות אפייה או לפרוס ניילון נצמד.
לחלק את העיסה ל-2 לרוחב הנייר או הניילון. לגלגל את הנייר על העיסה ולהדק . ולגלגל  לנקניק לאורך של 14 ס"מ לערך וקוטר 4 ס"מ.  משני צידי הנקניק לגלגל
את קצבות הנייר כמו אריזת סוכריה כך לגלגל עד אשר מרגישים שהעיסה בפנים מהודקת היטב. לשמור על צורת גליל יפה.
להכניס לכמה שעות במקרר . או לזרוז תהליכים לשעה במקפיא.
לאחר מכן למרוח בעזרת מברשת את כל הנקניק. ולגלגל ישר באבקת הסוכר.
לחתוך כשהנקניק קר מאוד או חצי קפוא.


תגובות