עוגה בחושה עסיסית עם קינמון ואגוזים.


העוגה מתאימה להגשה ולפינוק עם כוס קפה או תה.
החומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.

220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות.
1.1/2 כוסות סוכר (אחד וחצי כוסות סוכר).
1 שקית סוכר וניל.
1/2 גרידת קליפת לימון בינוני.
3 ביצים.
2 כפיות ברנדי או ליקר שתעדיפו.
1/4 כפית מלח.
1 גביע שמנת חמוצה באחוזים שתבחרו.

2.3/4 כוסות קמח מנופה. (שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח).
1 כפית אבקת אפיה.
לערבב ביחד בקערה את הקמח ואבקת האפיה.
למלית;
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק.
1.5 כפית קינמון.
1 כף אבקת קקאו.
1/2 כוס סוכר.
30 גרם חמאה מומסת.
2 כפות ברנדי (לא חייבים).
קצת אבקת סוכר לבזיקה על העוגה לאחר האפיה.
אופן הכנת העוגה.
לשים בקערת המקסר את החמאה .הסוכר. סוכר הונילין. המלח. וקליפת הלימון ולהתחיל להקציף על מהירות גבוה
עד אשר נוצרת קציפה תפוחה ובהירה בערך 5 דקות. להוסיף את הביצים בהדרגה. כל פעם שנבלעת ביצה בעיסה  לחכות כדקת הקצפה ואז להוסיף את  הביצה-הבאה.
להוריד מן המקסר.  ולהוסיף בעטיפה את הברנדי.
ולהוסיף- לסירוגין-  חצי מכמות השמנת החמוצה. לערבב בעטיפה. להוסיף חצי מכמות הקמח בעטיפה. ושוב את החצי הנותר של שמנת החמוצה. ואת שאר הקמח. לערבב בעטיפה להומוגניות.
לשמן היטב את תבנית הקוגלהוף. ולקמח אותה קצת.
לשפוך כמחצית כמות הבלילה. לפזר עליה  באופן אחידאת  מלית הקינמון והאגוזים. ומעל המלית שוב לכסות בעיסת העוגה הנותרת. -וליישר.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 160 מעלות. כ-45 -50 דקות. לא לייבש אותה. 
לאחר מכן להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולפזר מעליה קצת אבקת סוכר.


תגובות