תבשיל בסגנון גולאש עם תפוחי-אדמה שעועית והודו.

תבשיל גולאש עם תפוחי אדמה ושעועית.



תבשיל תפוחי-אדמה עם הודו או בקר ושעועית-בסגנון גולאש.

יום כיפור קרב ובא, ולפני סעודה מפסקת צריך לאכול מאכלים משביעים, זהו אחד התבשילים בנוסח גולש שהמשפחה  שלי מאוד אוהבת  לאכל גם 
בימי שבת. הוא קל הכנה ומאוד משביע וטעים. בתמונה הכנתי אותו עם שישליק הודו. -אבל ניתן גם עם בקר.
החומרים;
1 בצל גדול חתוך לקוביות.
4-5 תפוחי אדמה גדולים , מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות.
1.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת.
650 גרם שישליק הודו , או הודו אדום חתוך לקוביות או בקר.
1 כפית כורכום, (אפשר לוותר).
מלח ופלפל לפי הטעם ,
2 כפות שמן קנולה.
 אופו ההכנה;
בסיר על האש לשים את השמן והבצל ולטגן את הבצל עד הזהבה עמוקה.
להוסיף את השישליק, או קוביות ההודו או הבקר. לטגן  כשתי דקות. לכסות עם כ-4 כוסות מים. ולהנמיך את הלהבה לבינונית, לכסות את הסיר עם מכסה.
ולבשל את הבשר עד אשר הוא. רך אבל לא מתפורר לבדוק עם מזלג.
להוסיף את תפוחי האדמה והשעועית המבושלת., מלח פלפל לפי הטעם. ואת הכורכום למי שרוצה.
לבשל כ-20 דקות.עד שתפוחי האדמה מוכנים.
גמר חתימה טובה לכולם ושנה טובה ומתוקה.


תגובות