חזה עוף חזה עוף ברוטב צי'לי צרוב במחבת , תבשיל ירקות גינה מוקפץ ואורז בסמטי- תוך פחות משעה ויש ארוחה. כמו בכל פעם אני רוצה להכין ארוחת צהריים שתהיה מהירה זמינה וטעימה. אז הראש תמיד חושב וממציא כל מיני תבשילים ומאכלים שגם הגדולים וגם הקטנים יוכלו להנות אז היום לארוחת הצהריים הכנתי חזה עוף ברוטב צ'ילי צרוב במחבת. ירקות גינה בסגנון חצי מוקפץ. ואורז בסמטי. לקח לי להכין הכל פחות משעת עבודה. נתחיל עם חזה העוף; לכ-600 חזה עוף פרוס דק; לשים בקערה; 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק. 1 כף פפריקה מעושנת. (למי שאין לשים פפריקה מתוקה). 2 כפות שמן זית. 1 כף רוטב סויה. מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב הכל היטב לשים את החזה עוף לערבב. ניתן להכין לילה מראש או באותו רגע. אופן ההכנה; לחמם מחבת פסים לשמן עם 2 כפיות שמן. כאשר המחבת חמה להניח נתחים של חזה העוף ולצרוב כ-2 דקות מכל צד. התבלינים רוטב הצילי והשמן בקערה -מערבבים. מוסיפים את העוף ומערבבים. צולים כ-2 דקות מכל צד במחבת חמה.



מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור בקלי קלות יוצאים מן התנור קריספים  ומאוד וטעימים. -ההשראה מהשף גורדון רמזי עשיתי כמה שינויים קטנים.

החומרים;
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בערך בגודל כדור טניס. לחתוך לרבעים. 
סיר עם מים רותחים.
1 כף פפריקה מתוקה.
3 כפות שמן קנולה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
מי שרוצה שיוסיף שן שום מעוכה.
אופן ההכנה;
לסיר עם המים רותחים להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל  כ-6-7 דקות.. התפוחי אדמה צריכים להיות קצת רכים אבל עדיין יציבים.
לסנן.
לשים בתבנית להוסיף את הפפריקה השמן מלח ופלפל. (והשום). לערבב עם כפות הידיים. 
לאפות בחום גבוה כ--40-30 דקות לערך עד שנוצר קרום פריך על תפוחי האדמה.
להגיש ולהנות.

תפוחי האדמה לאחר בישול קל עם שמן פפריקה מלח ופלפל.
לאחר האפיה פריכים וקריספיים-ישר להגיש.


 

יום ראשון, 28 בספטמבר 2014


עוגת דבש,תמרים עסיסית טעימה וארומטית, עם זיגוג קפה-לסיום הצום או סתם פינוק.


עוד מעט יום הכיפורים בפתח, ואין כמו לסיים את הצום עם עוגה טעימה. אז שוב במסגרת ניסיונותי נולדה לה עוגת דבש חדשה. עם ממרח תמרים, וזיגוג קפה.מעולה.-העוגה קלת הכנה. ובצבע  דבש עמוק ויפה. היא עסיסית  ארומטית וטעימה מאוד גם אחרי כמה ימים.

החומרים ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק.-(המדידה בכוסות חד פעמית מפלסטיק לשתייה קרה).
1.5 כוסות שמן קנולה.
1.1/4 כוסות סוכר.
1.5 כוסות דבש.
1/2 כוס ממרח תמרים.
6 ביצים שלמות.
2 כפיות קינמון.
2 כפיות אבקת קפה נמס.
1 כפית סוכר וניל.
3 כפיות אבקת-אפיה.
3 כפיות אבקת סודה לשתייה.
4.5 כוסות קמח .
2 כוסות תה חזק וחם.

אופן ההכנה;
לשים בקערה- 
שמן,סוכר,דבש,ממרח תמרים,ביצים שלמות,אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה,קינמון, ונילין,אבקת נס-קפה.-ולערבב בכף עץ או מטרפה. להוסיף את הקמח. ולערבב.
ולבסוף להוסיף את 2 כוסות התה החם ולערבב להומוגניות.
לשמן את 3 תבניות האינגליש. לחלק את העיסה ל-3 התבניות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 160 מעלות, ולאפות כ-35 דקות.
לקרר בחוץ. להכין את זיגוג הקפה. ולזגג מלמעלה  בעזרת כף את העוגות. ולפזר קצת אגוזי מלך קצוצים. כאשר הזיגוג יתייבש -לעטוף את העוגות   היטב עם ניילון נצמד. להשאיר בחוץ -העוגה טעימה גם כמה ימים אחרי ההכנה.
 העיסה- הכל מערבבים בקערה אחת.
נאפים בתנור.


לזיגוג קפה;
3 כוסות אבקת סוכר.
1 כפית אבקת נס-קפה.
1-3 כפיות מים לפי הצורך.
לערבב בקערה קטנה אבקת סוכר, אבקת נס-קפה. ולהוסיף ממש קצת מים לפי הצורך לערבב לעיסה כמו מרקם של דבש או טחינה גולמית.
כ-50 גרם אגוזי מלך קצוצים -לקישוט מעל זיגוג הקפה.
זיגוג  הקפה-כמו מרקם של דבש.
מזגגים בעזרת כף ומקשטים מלמעלה באגוזי מלך קצוצים.
הנה העוגה עסיסית ארומטית ומאוד טעימה.

יום שבת, 27 בספטמבר 2014


פחזניות (פרופיטרול) ואקלרים וניל וקפוצ'ינו.





היום באו לבקר אותנו אורחים מחו"ל נועם ומאיה המקסימים. אז כמובן צריך להכין קינוחים, אני והילדים חשבנו על הכנת פחזניות ואקלרים,ובראוניס עשירים  של שוקולד עם אגוזים ושוקולד לבן (מתכון בפוסט אחר).
הילדים שברו ביצים ניפו קמח. וניסו לערבב את התערובת שהיתה קשה להם אז לקחתי פיקוד וערבבתי. 
יצרנו 3 סוגים של אקלרים ופחזניות -שהכי כייף להגיש לאנשים שאוהבים.
מוקדש באהבה למשפחת ויטנברג.

חומרים לכ-30   פחזניות;
החומרים מדודים בכוס פלסטיק חד פעמית לשתיה קרה.
1/4 ליטר מים.    (=1.1/4 כוסות).
100 גרם חמאה.
1/4 כוס שמן.
קורט מלח.
1 כפית סוכר.
300 גרם קמח (= 3 כוסות).
7-8 ביצים לפי הצורך.
אופן ההכנה;
לשים בסיר מים, חמאה, שמן, מלח וסוכר.ולהביא לרתיחה. עד שהחמאה מומסת, לשפוך את כל כמות הקמח ולערבב באש כדקה עד אשר הבצק נפרד מן  דופן הסיר. להוריד מן האש.
אפשרות לערבב את הביצים במקסר . או  בקערה ידנית בעזרת כף עץ- קצת יותר קשה לערבוב.
לערבב את העיסה כדקה כדי שתתקרר.
להוסיף ביצה לערבב במהירות איטית עד שהיא נבלעת היטב . ולהמשיך להוסיף ביצה ביצה באותו אופן. צריך להגיע לעיסה סמיכה כשמרימים אותה בכף עץ נוצר כעין מקור ציפור.
שמים את העיסה בשק זילוף עם צינטר כוכבי. מזלפים  על תבנית מרופדת בנייר אפיה- אקלרים  ופחזניות. 
אקלרים קטנים באורך של כ-7 ס"מ.  ופחזניות בקוטר של-4 ס"מ לערך.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.מכניסים את התבניות. שמים בדלת כף עץ או איזה כף או מזלג חסיני חום.וסוגרים את הדלת כך שישאר רווח של כחצי ס"מ.
ותשאר דלת קצת פתוחה. כך הפחזניות לא יפלו באפיה.
אופים  את הפחזניות עד שהם מתייצבות תפוחות וזהובות.  בערך-25 דקות אסור לפתוח את התנור לפני שהפחזניות התייצבו וקבלו צבע  אחרת הפחזניות יפלו ויצאו שטוחים כמו פיתה.
מקררים את הפחזניות. לאחר שהפחזניות התקררו. חותכים לאורך בלי להפריד את החלק התחתון והעליון. ממלאים בקצפת.-

החמאה המים סוכר מלח. שמן בסיר להמיס. ולשפוך בבת אחת את הקמח ולערבב על האש כדקה עד אשר הבצר נפרד מדופן הסיר.

הבצק לאחר הוספת הקמח נפרד מדופן הסיר.
מוסיפים ביצה ביצה בהדרגה רק אחרי שאחת נבלעת בעיסה מוסיפים את הביצה הבאה.
העיסה בדרך לסיום ההכנה.
מרקם העיסה צריך להיות כאשר מרימים עיסה עם כף עץ נוצר כעין מקור ציפור.
מתחילים בזילוף אקלרים ופחזניות.

פחזניות מוכנות לאפיה.


החומרים לקצפת וניל;

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה מאוד קרה. (סה"כ 500 גרם)
1 אבקת אינסטנט פודינג וניל  בטעם צרפתי.
2 כפיות סוכר.
3/4 כוס חלב.
להקציף את הכל ביחד עד שנוצרת קצפת יציבה ותפוחה.
קצפת וניל מוכנה. ניתן להוסיף לחצי כמות כפית אבקת נס-קפה ולערבב ליצירת פחזניות קפוצינו.


מי שרוצה קצפת בטעם מוקה;
ניתן לחלק חצי כמות קצפת לחצי. ולהוסיף לחצי 1 כפית נס-קפה ולערבב בעזרת מרית. (או להקציף מתחילה עם נס-הקפה).
לציפוי שוקולד מוקה;
כדי למלא את הפחזניות העגולות. יוצרים חור בתחתית הפחזניה בעזרת הצינטר. וממלאים אותה בקצפת הוניל.-לקישוט מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.

להמיס בבן-מארי(סיר מעל סיר עם מים חמים). 150 גרם שוקולד לבן.
כאשר השוקולד נמס להוסיף 1 כף שמן לערבב ולהוסיף 1/2 כפית נס-קפה.

לטבול כל פחזניה בציפוי. ולקרר. 
ניתן לזלף פסים של שוקולד מריר מומס.
פחזניות קפוצי'נו לאחר מילוי בקרם קפוצי'נו וטבילה בשוקולד לבן עם אבקת נס-קפה.
הנה התוצאה מבחר פחזניות יפות וטעימות- מגישים למי שאוהבים.

יום שלישי, 23 בספטמבר 2014


עוגת שמרים אוסטרית נוסטלגית עם מילוי אגוזים וצימוקים ודבש.




הוזמנו לקרובי משפחה, ולא רצינו לבוא בלי מאפה טעים שיפנק את כולם.
ולכן החלטנו להכין עוגת שמרים עם אגוזים בטעם של פעם, בסגנון אוסטרי. שלא מצריכה הרבה עבודה ותפיחה. העוגה מאוד עשירה וטעימה.  בטעם של פעם.
ניתן להכין את הבצק בלילה ולאפות אותו כבר בבוקר, 
מי שרוצה יכול להכין את הבצק באותו יום לתת לו לנוח כשעה, הוא תופח ממש קצת. ולעבוד איתו. הבצק קצת יותר רך .ופחות נוח לעבודה אבל אפשרי.
ניתן להכין חצי מכמות הבצק וחצי מכמות המילוי-יצאו-2 עוגות.
החומרים ל-4 עוגות.  (המדידה בכוס פלסטיק חד פעמית לשתיה קרה).
1 כוס סוכר,
2 שקיות סוכר וניל,
2 כפיות מלח.
1 כוס חלב פושר.
גרידה מחצי לימון.
4 ביצים.
300 חמאה  חתוכה לקוביות.
50 גרם שמרים טריים-קובייה.
1 ק"ג קמח מנופה.

אופן הכנת הבצק-
לשים בקערת המקסר עם וו לישה- חמאה, סוכר, סוכר וניל, ביצים, מלח, , גרידת לימון  וחלב.   -לשים על החומרים את כל כמות הקמח ועל הקמח לפורר את השמרים. להתחיל לערבל במהירות נמוכה. -עד לקבלת בצק רך וחלק. להמשיך לערבל על מהירות בינונית כ-7דקות.
לעטוף בניילון ולהשאיר לילהבמקרר.  או לכסות בניילון ולהניח כשעה בחוץ -הבצק תופח ממש מעט. ככה זה צריך להיות.
בינתיים להכין מילוי אגוזים נהדר-

2 כוסות חלב (מדוד בכוס חד פעמית לשתיה קרה).
60 גרם חמאה.
2 כוסות סוכר.
2 כפות דבש.
רבע כפית מלח.
כפית שטוחה קינמון.
150 גרם צימוקים שחורים.
250 גרם אגוזי מלך טחונים דק.
250 גרם עוגיות פתי בר טחונות.
גרידה מחצי לימון בינוני.

אופן הכנת המילוי-

לשים בסיר על האש-חלב, סוכר,דבש, חמאה, מלח, קינמון, צימוקים, גרידת לימון, ולהרתיח. לכבות לשפוך את האגוזים והעוגיות ולערבב.  ולקרר.
אם המילוי התקרר והוא קשה למריחה ניתן לדלל אותו עם קצת חלב. =העיסה צריכה להיות כמו ממרח חומוס נוחה למריחה.
לסירופ;
חצי כוס סוכר +קצת יותר מחצי כוס מים. להרתיח כ-2 דקות ולמרוח על 4 העוגות ישר אחרי האפיה.
אופן הכנת העוגות;
לחלק את הבצק ל-4 חתיכות שוות.
לקמח ממש מעט את שולחן העבודה. ולרדד את הבצק למלבן  באורך של 40X30 ס"מ לערך. ובעובי של כ-3 מ"מ.
למרוח רבע מכמות ממרח האגוזים חוץ מהשוליים.
לגלגל לרולדה. לחתוך את הרולדה לחצי לכל האורך. ולשים בצק אחד על השני ולגלגל כמו חבל.
להניח בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. למרו בביצה. ולהניח בחוץ כשעה. הבצק יתפח ממש מעט וזה בסדר.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 180 מעלות כ-25-30 דקות.
להוציא מהתנור ולמרוח ישר  את כל כמות הסירופ על 4 העוגות.

שמים בקערת המקסר את החומרים.
מעל שמים את כל כמות הקמח ומפוררים את השמרים מעל.
מתחילים לערבל כ-7 דקות בהתחלה עד מהירות איטית ואחר כך על מהירות בינונית.
מרדדים את הבצק למלבן ומורחים רבע מכמות מילוי האגוזים.
מגלגלים לרולדה.
חותכים את הרולדה ל-2 לאורך.
מגלגלים לצורת חבל. 
את הרולדה שמים בתבנית אינגליש מרופדת מורחים בביצה. ומניחים כשעה לבצק הוא תופח ממש מעט.
אופים בתנור מחומם לחום גבוה כ-180 מעלות במשך כ-25-30 דקות.מוציאים ומברישים עם הסירופ.
למילוי האגוזים- מרתיחים חלב, סוכר ,מלח, חמאה, צימוקים, גרידת לימון. קינמון.
מוסיפים את פירורי הלחם והאגוזים ומערבבים .
מקררים. אם הממרח יתקשה יותר מידי וקשה למריחה מוסיפים קצת חלב קר ומערבבים לעיסה במרקם כמו ממרח חומוס.
הרולדות לאחר האפיה.  ניתן לקשט עם אבקת סוכר שעורבבה עם טיפת מים למשחה קצת נוזלית ובעזרת כפית או מזלג לזלף על העוגה.
הנה העוגה יפה עשירה ומאוד טעימה בטעם של ילדות.

תגובות