שטרודל תפוחים מהיר מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ








החומרים להכנת שטרודל אחד


למלית לשטרודל אחד

1 תפוח חתוך לקוביות קטנות


לשים בקערה ולהוסיף

1.5 כפות סוכר לבן

חופן צימוקים

1.5 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

חופן אגוזי מלך קצוצים

מעט מיץ לימון 🍋

מעט קינמון

לערבב הכל לטעום טעים


לקחת רצועת בצק עלים בערך

40 x35 ס"מ

לסמן ל-3 חלקים לא לחתוך

עכשיו לחתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ" משתי צידי הבצק באמצע לשים את מלית התפוחים

לקלוע רצועות אחת על השנייה


להבריש בביצה טרופה מעורבבת עם כף 

אחת מי ברז

לפזר מעל שבבי שקדים או מעט סוכר וקינמון

לאפות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות

כ-25 דקות

ניתן לאחר האפיה גם לפזר מעט אבקת סוכר


For the filling for one strudel

1 apple, cut into small cubes


Put in a bowl and add

1.5 tablespoons white sugar

A handful of raisins

1.5 tablespoons instant vanilla pudding powder

A handful of chopped walnuts

A little lemon juice 🍋

A little cinnamon

Mix everything together to taste delicious


Take a strip of puff pastry about 40 x 35 cm

Mark into 3 parts do not cut

Now cut into strips 1 cm wide

On both sides of the dough

In the middle put the apple filling

Plait the strips one on top of the other


Brush with beaten egg mixed with one tablespoon of tap water

Sprinkle on top with almond chips or a little sugar and cinnamon

Bake in a preheated oven at 170 degrees for about 25 minutes

You can also sprinkle a little powdered sugar after baking


תגובות