עוגת מוס שוקולד משגעת קלת הכנה ללא ביצים וללא אפיה מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ

 








למוס השוקולד
__________________
לשים בסיר על האש

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 גרם
ולהביא לידי רתיחה

כאשר השמנת רתחה
להוסיף

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
ולערבב לקרם חלק 
ולהוסיף
50 גרם חמאה ולערבב לקרם חלק

להניח מחוץ למקרר שיתקרר
—---------------------------------------------------------

להקציף שמנת 1 מיכל לקרם יציב
ולערבב בעטיפה 
 עם השוקולד שהתקרר אבל עדין נוזלי כמו מרקם  טחינה גולמית

להוסיף 1 
 כף ברנדי או ויסקי או ליקר טעים
ולערבב

לשפוך את המוס על תחתית הביסקוויטים שהתקררו

(המתכון לתחתית הביסקוויטים למטה) 

ליישר ולהכניס למקפיא לשעתיים עד שהמוס יציב

ואחר כך ניתן לזלף קצפת או לצפות בגנש ותלתלי שוקולד


לקצפת וניל לקישוט וטעם
____________________________
לשים בקערת הקצפה

2 מיכלי שמנת להקצפה 500 גרם
2.5 כפות סוכר לבן
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
להקציף עד שהקרם יציב

לשים בשק זילוף עם צינטר עגול
ולזלף גבעות עגולות אחת ליד השנייה

ולגרד מעל מעט שוקולד מריר
להחזיר למקפיא לשעה של יציבות קרם הוניל
וניתן להגיש גם חצי קפוא





לתחתית הביסקוויטים
________________________
לקחת 14 יחידות ביסקוויטים 180 גרם
לשבור לפרורים בתוך שקית ניילון

לחמם בסיר 
100 גרם חמאה
1.1/2כפות סוכר
לערבב עד שהסוכר והחמאה נמסים
לשפוך פנימה את הביסקוויטים 
לערבב

להניח בבסיס תבנית או רינג קטן 22 ס"מ
להדק היטב בבסיס התבנית
המרופדת בנייר אפייה
להכניס למקרר לקירור

For the chocolate mousse
___________________
Put in a saucepan on the fire

1 container of whipped sweet cream 250 grams
And bring to a boil

When the cream has boiled
Add

300 grams of dark chocolate broken into cubes
And mix until smooth
And add
50 grams of butter and mix until smooth

Place outside the refrigerator to cool
—----------------------------------------------------------

Whip 1 container of cream until firm
And mix in a wrapper 
With the cooled but still liquid chocolate like the texture of raw tahini

Add 1 
tablespoon of brandy or whiskey or a delicious liqueur
and mix

Pour the mousse over the cooled biscuit base

(The recipe for the biscuit base is below) 

Smooth out and put in the freezer for two hours until the mousse is firm

Then you can drizzle with whipped cream or cover with ganache and chocolate curls

Vanilla whipped cream for decoration and flavor
____________________________
Put in a whipping bowl

2 containers of whipping cream 500 grams
2.5 tablespoons of white sugar
3 tablespoons of instant vanilla pudding
Whisk until the cream is firm

Put in a piping bag with a round nozzle
And pipe round mounds next to each other

And scrape a little dark chocolate on top
Return to the freezer for an hour for the vanilla cream to set
And can also be served half frozen

For the bottom of the biscuits
________________________
Take 14 units of 180 g biscuits
Break into crumbs in a plastic bag

Heat in a saucepan
100 g butter
1.1/2 tablespoons sugar
Stir until the sugar and butter melt
Pour in the biscuits
Stir

Place a small 22 cm baking pan or ring in the base
Firmly secure the base of the pan
Lined with baking paper
Place in the refrigerator to cool

תגובות